Zonnepanelen gemaakt van flexible electronics

19-06-2018

Zonnepanelen zijn de energieopwekkers van de toekomst: ze zijn geheel duurzaam en verlagen de CO2-uitstoot van huishoudens. De harde siliconen zonnepanelen kent u vast wel, maar heeft u de flexibele zonnepanelen gemaakt van flexible electronics ook al voorbij zien komen? In deze blog wordt deze toepassing kort beschreven.

Flexible electronics zonnepanelen

Flexible electronics maken het mogelijk om flexibele zonnepanelen te produceren. Het voordeel van deze zonnepanelen is dat ze op allerlei oppervlaktes geplaatst kunnen worden. Met harde siliconen zonnepanelen kunnen alleen de standaard daken bekleed worden, zonnepanelen gemaakt van flexible electronics maken veel meer mogelijk. Informatieborden, tentzeilen, ramen, gordijnen, campers, boten, palen en zelfs consumentenverpakkingen kunnen door middel van flexible electronics stroom opwekken!

Hoe het werkt?

Het proces begint met een plastic substraat. Op dit plastic substraat wordt met behulp van een zeefdrukker polymeerinkt gedrukt. Na dit proces wordt de rol met plastic op een andere machine bevestigd. Met behulp van een reeks aanvullende processen worden hier vervolgens de electronics aan toegevoegd.

De voordelen

De mogelijkheden van flexible electronics zijn eindeloos. Dit is het grootste voordeel ten opzichte van harde siliconen zonnepanelen. Door de flexibiliteit van de zonnepanelen zijn deze, in tegenstelling tot de standaard harde siliconen panelen, breder toepasbaar. Naast de verschillende toepassingsmogelijkheden zijn de zonnepanelen daarnaast in verschillende kleuren te bestellen. Ook zijn de productiekosten relatief laag, kunnen de panelen relatief snel geproduceerd worden, zijn de panelen beloopbaar en veel lichter dan de traditionele modellen.

De voordelen nog eens op een rijtje:  

  • De panelen zijn beloopbaar
  • Flexibel product
  • Lage kosten
  • Lichtgewicht
  • Relatief snel geproduceerd
  • Veel verschillende toepassingsmogelijkheden

 Kortom, een mooi innovatief product gemaakt van flexible electronics.

Als u vragen heeft over flexible electronics, dan helpen we u hier graag bij!
Vul gerust het contactformulier in of bel ons op 0495 695 578.

Metafas
Planker 12
5721 VG Asten

0493 695 578 
info@metafas.nl
www.metafas.nl

Leveringsvoorwaarden    -    Privacyverklaring    -     Copyright © 2018 Metafas    -    Realisatie: www.orange-design.nl